stikkord:

Voilà! Det er meg en glede å introdusere min splitter nye syblogg. Jeg flytter med dette mine egne syprosjekter ut i verden og dere blir min nye syklubb. Dette gjør jeg for egen underholdning men dersom jeg kan inspirere noen få der ute til å begynne å sy, er det fantastisk.

Følg med, om du er nysgjerrig og deler interessen med meg. Veldigheldig har fått en Facebook side og er på Instagram.

gif-collage-01

Som hobbysyerske er det bratt læringskurve, og det er nettopp det som er så gøy. Hvert nye syprosjekt tas lærdom av og gir nye ideer. (En klesdesigner eller skredder vil sikkert himle med øynene, og det kan de bare gjøre så mye de vil!)

Jeg lærte å sy, de helt grunnleggende tingene, av mammaen min gjennom oppveksten, og hun igjen hadde lært av mormor. Vi sydde på mormors gode gamle industri-symaskin. Min egen symaskin kjøpte jeg først i 2013, og snart etter det kjøpte jeg en egen overlock.

Baby- og barneklær er geniale produkter når man skal lære å sy. Det trengs kun små mengder stoff, og de små er ekstremt taknemmelige å sy klær til. Jeg har sydd jersey-kjoler og leggings i mengder til datteren min, og med noen få unntak har hun elsket vært plagg! Spesielt hvis hun har fått være med til stoffbutikken og valgt stoff selv.

Jeg synes det er stas å kunne lage lekevennlige klær, som kanskje har funksjoner jeg ikke har funnet i butikkene. For eksempel en fleecebukse med vanntett padding på bakdel og knær.

Puter, noen gardiner, et par ammeputer og barnesengetøy har det blitt en del av, og nå har jeg så smått begynt å sy ett og annet plagg til meg selv også.