Månedens tilskudd til egen «garderobe» ble en ryggsekk! Type ransel.

Jeg landet på et pdf-mønster ved navn Desmond Roll Top Backback. Det kan vel kalles et indie-pattern, og herren bak har laget noen skikkelig detaljerte blogginnlegg som beskriver ned til hver eneste detalj. Jeg leste alle disse før jeg satte i gang. Kjekt å ha i bakhånd når man aldri har sydd en sekk før.

Ryggsekken min er sydd av pastellgrønn bomullskanvas som ytterstoff, og naturfarget vevet bomull som innerstoff. Stroppene er henholdsvis 38mm naturfarget gjordebånd og 38mm av 1 stk «yoga-stropp», som jeg måtte ofre for å få ønsket look 🙂 Hardware i gull fant jeg hos Stoff & Stil.

Rulle-topp på en sekk kan være ganske praktisk, da man kan variere høyden utifra hva og hvor mye man har med seg.

Har lenge tenkt at sekkene til for eksempel KAOS og Plystre er utrolig lekre, men har liksom tenkt at det hadde vært skikkelig gøy å lage min egen variant. Det hadde jeg ikke prøvd før, så det kunne jeg sikkert få til!

Ferdig resultat! (På en gammel pinnestol malt med bengalakk, en av våre daglige spisebordstoler 🙂 )

Baksiden av sekken. Hadde jeg hatt nok yoga-stropp hadde jeg nok holdt meg til å bruke bare det. Men et gjordebånd av bomull funker greit som stropp det også, når jeg la det dobbelt og sydde to lag med gjordebånd sammen.

Lomme, selvsagt også med gull-glidelås. Det er i tillegg praktiske sidelommer.

Innsiden har hele 4 lommer, og her kan man lett legge til eller finne på passende lommer utifra behov.

Rulletopp med dobbel karabin-lukning. Min 17″ Mac passer oppi med god margin.

Jeg er kjempefornøyd med resultatet! Har lyst til å lage en til i et tykt denimstoff, og finne på litt ekstra finesser.

Nå som jeg har prøvd en del prinsipper for hvordan en ryggsekk kan bygges opp, har jeg også lyst å prøve meg på en enklere variant til barn.

Ja, og så har jeg lyst til å lage en matchende clutch og handlepose til av restene!

Ut på tur, aldri sur (hvertfall ikke med hjemmelaget sekk)

LagreLagre

LagreLagre

Du er kanskje også interessert i...