Jeg malte en fjellvegg til lillebror i huset. Det var faktisk ikke så vanskelig. Så hvis du har lyst å prøve selv er det litt tips å få her.

fjellvegg-stokkoya

Vi gikk for en dyp mørkeblå farge. Det skulle vise seg å bli et godt valg, for det ble kjempefine nyanser når det ble blandet ut med hvitt.

img_4317

Noen bilder fra prosessen. Det tok en del dager fordi jeg malte hver farge med to strøk, og det måtte tørke før det kunne maskeres på og males med en ny farge. Men selve malejobben tar ikke lang tid.

Du trenger:

 • En god maskeringstape
 • Malerull med brett
 • Malekost
 • Maling – jeg brukte ca 3 liter Stokkøya fra Fargerike, og 3 liter egghvit. Men så var jeg ikke så god til å blande rett mengde heller.
 • Gardintrapp (med mindre du er veldig høy)
 • Noen tomme, store syltetøyglass med lokk. Ta vare på litt av hver farge, så har du rett farge senere hvis du trenger å fikse på noe.

Oppskrift:

 1. Maskér rundt hele veggen som skal males. Bland den lyseste fargen ved å blande ørlite av hovedfargen med hvit maling. Mal to strøk (husk tørketid mellom strøkene) med denne fargen øverst på veggen.
 2. Maskér de øverste fjelltoppene. Bruk tapetkniv til å få de nedre spissene pene. Bland den neste fargen. Mal to strøk, et lite stykk nedover på veggen.
 3. Gjenta punkt 2, bare med den nest-mørkeste fargen. Bruk gjerne den mørkeste fargen og bland i ørlite hvit.
 4. Gjenta punkt 2, bare med den mørkeste (ublandede) fargen og mal helt ned til gulvet.
 5. Behold maskeringstape på fjelltoppene som du har tenkt å male hvite, og maskér den nedre kanten av det hvite. Mal to strøk med hvit.
fjellvegg-ferdig

Slik ble resultatet! Med en liten hvit skylampe fra IKEA 🙂

fjellvegg-baby

En som er nyinnflytta på rommet sitt.