Har nå lært meg å strikke! Jeg husket bare grunnteknikken, som jeg lærte i håndarbeidstimene på ungdomsskolen. I garnbutikken fikk jeg anbefalt å starte med en raglangenser til baby, og en visstnok enkel oppskrift fra Sandnes Garn. Overmodig bestemte jeg meg for at det ikke skulle være altfor enkelt, så jeg gikk for striper. Brede striper. Selvom strikkeoppskriften var ensfarget.

Dette skulle likevel vise seg å bli et ordentlig koselig strikkeprosjekt! I løpet av ferien fikk jeg hjelp av mamma, farmor, svigermor, venninne og en fremmed dame på danskebåten. På tross av kyndig hjelp måtte jeg rakne opp halvveis. Det er feil i ribbekantene og ermene er for lange (stripene måtte jo stemme) og vel smale. Det er ikke vits i fortelle hvilken strikkeoppskrift jeg brukte, for resultatet ligner jo ikke det minste. Likevel er jeg stolt av den, og har fått lyst å strikke mye mer! Det er jo så mye fint man kan strikke, som man ikke får kjøpt ellers.

feriestrikk-i-bruk

Ask med nystrikket genser (får håpe den fortsatt passer til høsten).

 

feriestrikk-triks

Triks jeg lærte underveis: Sette en strikk rundt tuppene av pinnene, slik at maskene ikke sklir av under transport.

 

feriestrikk-ferdig

Det er ikke for sent å lære å strikke selv om du ikke har strikket siden du strikket tynne og skeive grytelapper i håndarbeidstimene på skolen. Når det er sagt, så passer det meg mye, MYE bedre å sy (på symaskin) og se raske resultater…

 

feriestrikk-duppeditter

Nyttige strikkeduppeditter.