Jeg fant et søtt og gratis mønster på en Ruffle Tee, fra bloggen selfassemblyrequired.co.uk.

Det gratis mønsteret er i str 36-38, så måtte forstørre det litt – og her la jeg egentlig bare til noen cm på midten av for-og bakstykke, men beholdt halsåpningen der den var.

Mønsteret var perfekt til bruke et ensfarget jerseystoff jeg hadde liggende. Støvet blå, i en veldig myk men lite stretchy jersey-kvalitet, med pent fall.

Woho, månedsplagget til garderoben ble ferdig i går ?? Gratis mønster var det og! Kommer litt mer info om denne snart.

Et innlegg delt av Laura Veldigheldig (@lauraveldigheldig)

Jeg valgte å avslutte kanten på frynsene med en tett sikk-sakk, men for et røffere preg kan man for eksempel bare klippe med taggesaks. Til rynkingen prøvde jeg for første gang å rynke med sånn gjennomsiktig elastikkbånd.

Jeg syr ofte med rette sting i matchende farge først, og overlocker etterpå med enten sort eller hvit tråd – en kan jo ikke ha alle farger over-locktråd liggende. Det dessuten trygt og godt for en nybegynner å ikke overlocke med én gang (jeg vet at man bare kan bytte ut venstre tråd på overlocken), for da klipper man klippes det jo bort stoff og det er ingen vei tilbake!

Her ligger den og soler deg.

Sånn, da er det dokumentert og det er bare å ta plagget i bruk 😀

Du er kanskje også interessert i...